Mie treenaan

7.02.2021 - 16:06 / tommilahtinen.


Treenaa treenaa

Liikunta kannattaa. Edes korona ei kelpaa tekosyyksi meille tosielämän Sportacuksille, miksi muka emme voisi heittää muutaman voltin silloin tällöin, jotta verenpaineemme pysyisi alhaisena, mieli korkeana ja suoli tehokkaana. THL nimenomaan suositteleekin liikunnan harrastamista myös korona-aikaan tartuntariskit huomioiden. Lenkillä on äärimmäisen helppoa pitää kahden metrin etäisyys muihin, kunhan polkua ei kavenna lumimyrsky tai vastaan tule Jehovan todistaja.

Ongelmia seuraa lähinnä joukkuelajeissa. Kuka tahansa koripallon haltuunsa saava pelaaja tuntee olonsa väkisinkin Magic Johnsoniksi, kun rokotetta vielä odottava vastustaja ei uskalla lähestyä edes maskin kanssa. THL tarjoaa onneksi vastauksen tähänkin ongelmaan: toteuta harrastukset etämuotoisina! 

Zoom, Teams ja Hangouts ovat mullistaneet elämämme. Esimerkiksi luennoille päästäkseen ei tarvitse enää herätä aikaisin ja käyttää 45 minuuttia matkustaessa suuntaan jos toiseen. Nykyään herätyskellon voi asettaa soimaan kahta minuuttia ennen luennon alkamista, jolloin kävelet vain kahden metrin matkan työasemallesi suoraan vuoteestasi yhä rähmäisin silmin. Riskinä on vain nukahtaa heti uudestaan, jolloin kaikki palaveriin osallistuneet kuulevat äänekkään kuorsauksesi päälle unohtuneen mikrofonin kautta.

Etäurheilussa ei tarvitse olla huolissaan turvaetäisyyksistä, syljen erityksestä tai siitä, kun kaveri puhuu pukuhuoneessa Salkkareiden suhdekuvioista. Voit aivan hyvin kotonasikin pomppia trikoot yllä webbikameran edessä samalla ihaillen heiluvia vatsamakkaroitasi koneen ruudulta. Intensiivisen korispelin aikana muistat sitten naama punaisena käskeä kaveriasi syöttämään pallo…

Jos kuitenkin etäkoripallo kuulostaa vähänkään monimutkaiselta idealta, suosittelen pysymään lenkkeilyvaihtoehdossa.

Strippi 2

Nasta lattiaan

Seuraava päivitys: 11.2.2021 klo 22:21:14.

Lähteet:

Koronariskin vähentäminen vapaa-ajan liikunnassa ja muussa harrastustoiminnassa 2021. Päivitetty 2.3.2021. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/koronariskin-vahentaminen-vapaa-ajan-liikunnassa-ja-muussa-harrastustoiminnassa. Viitattu 7.2.2021.

Kategoria: Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Viimeisimmät artikkelit

  • Menevät kouluun #2
  • Tulta!
  • Menevät kouluun #1
  • Mitä tuli tehtyä?
  • Kaverukset #3

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Meta