Oi niitä aikoja…

18.02.2021 - 20:45 / tommilahtinen.


Tiesittekö, että brittisarja Coronation Street on Ison-Britannian pisimpään jatkunut televisio-ohjelma?  vuonna 1960 alkanut saippuaoopperasarja saa Emmerdalenkin tekijät kateellisiksi, kun jaksoja on viimeisen tiedon valossa kertynyt jo huimat 10 247 kappaletta! Tämä herättää sen olennaisen kysymyksen, että mistä jaksosta kannattaa aloittaa, jos haluaa lisätä sarjan omalle TV-ohjelmien listalleen Temptation Islandin ja LEGO Ninjagon perään. Vai täytyykö sitä kenties aloittaa ihan pilotista, jonka tekohetkellä Auguste Lumièren kuolemasta oli kulunut korkeintaan kuusi vuotta? Ja jos vastaus on ehdoton kyllä, mistä ensimmäisen jakson sitten löytää? Tuskin sarjan innokkaimmalla fanillakaan on kaikkia jaksoja nauhalla. Brittejäkin varmasti mietityttää jo, että milloin tällainen ikuisuusprojekti lopulta tulee päättymään? Sattuuko se kenties olemaan jo ensi kesänä ohi, vai tuleeko se vielä pahenemaan? Leviääkö sarja sellaisiinkin paikkoihin, missä sitä ei vielä ole? Tuleeko siitä uusia brittimuunnelmia?

Koronaviruksen edelleen jatkaessa terrorisointiaan täällä kotimaassa ihmiset ovat alkaneet joko haikailla menneiden aikojen perään tai odottavan valoa tunnelin päässä. HUS:n infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen antaa Lääkärilehden haastattelussa niinkin huojentavan arvion pandemiasta, että arki palaa normaaliksi jo juhannuksen aikoihin. Järvinen unohti tosin tarkentaa, minkä vuoden juhannuksesta nyt puhuttiinkaan.

Tj:n laskemisessa oli varusmiespalveluksen aikana se tolkku, että tiesi tarkalleen milloin reservin aurinko tulee paistamaan. Kun päivien määrä on epäselvää pandemiatilanteessa, sitä väkisinkin kääntyy katsomaan vanhoja Instagram-päivityksiään, joita ei ole ehtinyt vielä katua: ”Ai kamala, miten nolot rusketusraidat mulla on tuossa kuvassa! Ja Photoshop-vaiheen jäljiltä olin päänikin leikannut vahingossa pois. Mutta kyllä ne Pattayan rantahiekat voittaa tämän nykyisen kuplan sata-nolla.

Strippi 9, osa 1

Strippi 9, osa 2

Suomessa osattiin onneksi valmistautua pandemiaan hyvissä ajoin.

Strippi 5

Strippi 6

Toisinaan sitä on kannattavampaa, että elää nimenomaan hetkessä. Mitä enemmän keskitymme kiroamaan nykyistä tilannetta, sitä paremmin muisto tästä kaikesta jää mieleemme, jolloin saatamme jopa oppia jotakin tärkeää: varovaisuutta. Ainakin jatkossa osaamme sanoa ei, jos jokin random torikauppias tulee tarjoamaan lepakonlihan kaltaisia eksoottisia herkkuja. Ei sinänsä tarvitse kaikkeen suhtautua epäluuloisesti, mutta eipähän siinä mitään menetäkään… kai. Pallokala on kuulemma hyvän makuista…

Seuraava päivitys viikon päästä.

Uusi hahmo silloin. Kukka

 

Lähteet:

Coronation Street episodes. Coronation Street Wiki. https://coronationstreet.fandom.com/wiki/Coronation_Street_episodes. Viitattu 18.2.2021.

Joko pää hajoaa? 2021. Ajankohtaista. Lääkärilehti 29.1.2021 4/2021 vsk 76, s. 170 – 173. https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/joko-paa-hajoaa/. Viitattu 18.2.2021.

 

Kategoria: Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Viimeisimmät artikkelit

  • Menevät kouluun #2
  • Tulta!
  • Menevät kouluun #1
  • Mitä tuli tehtyä?
  • Kaverukset #3

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Meta